Niklas Landin er stolt af lillebror

Niklas Landin

Foto: Flemming Jeppesen

Brødrene Niklas og Magnus Landin stråler på det danske håndboldlandshold under VM, og storebror Nicklas kan ikke skjule stoltheden over sin lillebrors succes.

Søndag, 15. januar 2017 - af Dorte Quist

Det har været en drøm hos både 28-årige Niklas og 21-årige Magnus at spille sammen på det danske håndboldlandshold, og forleden blev det for alvor virkelighed ved VM i Paris. I aftes brillerede Magnus Landin igen med fire mål i kampen mod Egypten, så i dag hviles der ud i Paris, før der den tredje kamp skal spilles mod Sverige i morgen mandag.

De to brødre deler ikke værelse i Paris, for Niklas har holdt fast ved, at han er på værelse med Lasse Svan. Men i fritiden  finder de to brødre sammen.

De to brødre har spillet håndbold, så langt tilbage de kan huske. De siger selv, at de er vokset op i en håndboldhal i Gladsaxe, hvor deres forældre stadig bor. Deres forældre, Annette og Carsten, spillede nemlig også håndbold, ligesom deres onkel, fætre og deres forældres venner. Så det var ingen overraskelse for familien, at de to brødre også blev bidt af håndbold.

I dag er målmanden og anføreren for det danske håndboldlandsbold flyttet til Tyskland sammen med kæresten, Liv, hvor han spiller for THW Kiel, mens lillebroderen Magnus stadig bor i Gladsaxe, hvor han spiller for KIF Kolding København.

Foto: DHF

Magnus Landin

Magnus Landin fik high-five fra storebror

Alle kunne se, hvor glad storebror Nicklas blev, da hans lillebror scorede sit første mål  i kampen mod Argentina forleden, og bagefter blev der udvekslet et high-five mellem de to brødre.

De to brødre har konkurreret i mange sportsgrene gennem deres barndom, og Magnus har intet lillebror-kompleks i forhold til sin storebror. Kun at han gerne vil slå ham. Han har flere gange givet udtryk for, at han gerne ville spille for en klub i udlandet og på den måde prøve at spille mod sin storebror. Men endnu større har drømmen været hos begge brødre om at komme på landsholdet sammen. Og det er den drøm, der er gået i opfyldelse på fineste vis.

Niklas Landin har gennem flere år hjulpet sin lillebror med karriereudviklingen. Kommet med gode råd og tips til, hvordan den 197 cm høje Magnus kunne forbedre sig.

28-årige Niklas var selv kun 17 år, da han flyttede hjemmefra, og siden er det blevet til en del flytteri rundt mellem klubber i Danmark og udlandet.

Sådan får du BILLED-BLADETs T-shirt
Klik her og se vores fine sommertilbud!

Niklas Landin er blevet mindre genert

- Jeg tænker ikke vildt over, hvad jeg skal lave, når det engang er slut med håndbold. Måske synes jeg, at det vil være sjovt at åbne en tøjbutik, siger Niklas, der blev udlært i tøjbutikken Konrad, mens han boede og spillede i Svendborg.

- Jeg solgte modetøj til unge, og jeg var med til at starte en internetbutik op, og det er faktisk der, jeg køber det meste af mit tøj. I dag er jeg bevidst om, hvilken slags tøj jeg går i. Tidligere gik jeg udelukkende i sportstøj, men det gør jeg ikke længere. Den slags har jeg kun på til træning, har Niklas fortalt til BILLED-BLADET i et tidligere interview.

På samme måde som Niklas Landin med alderen er blevet bevidst om sit tøjvalg, så er han også sluppet af med den værste generthed.

- Som type er jeg en stille person, og derfor har jeg aldrig været den, der råber højest. Det har ændret sig med tiden, og det har sikkert også noget med selvtillid at gøre. Jeg har i hvert fald fået lettere ved at åbne op og sige min mening, men jeg tænker mig altid om først, forklarer Danmarks bedste håndboldmålmand.

LÆS MERE: Niklas Landin var døden nær som barn