Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik til hædersmiddag hos dronningen

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var med, da dronning Margrethe søndag aften bød velkommen til 24 officerer og tre civilister fra forsvaret og flyvevåbnet i Kuppelsalen på Fredensborg Slot.

Søndag, 11. marts 2018 - af Trine Larsen

I alt 30 personer deltog i middagen, der er dronnings første officielle arrangement efter prins Henriks død den 13. februar.

Endnu er der hofsorg, den slutter på onsdag, men dronningen ønskede at gennemføre middagen i respekt for de gamle traditioner, fordi hæderstegnsmiddagen ligger sidst i sørgeperioden. Middagen, og ikke mindst musikken, var derfor nedtonet i forhold til tidligere.

Kronprinsesse Mary smuk i blå

Kronprinsparret ankom kl. 19.45 til Fredensborg Slot for at deltage i middagen, der hædrer de officerer, der har gjort tjeneste i flyvevåbnet i 25 år.

Den traditionsrige hæderstegnsmiddag foregår altid den 11. marts på kong Frederik IX's fødselsdag, og middagen for de, der har modtaget hæderstegn, går på skift mellem de tre værn: hæren, søværnet og flyvevåbnet.

Foto: Krestine Havemann/BILLED-BLADET
Kronprinsesse Mary var i en smuk mørkeblå gallakjole i silkechiffon og havde over skuldrene et matchende kort, meleret uldslag med silkefor.

Kronprinsen, der er generalmajor i flyvevåbnet, kom i flyvevåbnets gallauniform.

Det er ikke første gang, kronprinsessen stråler i blåt. Gå på opdagelse i de 15 pletskud af Mary i blåt i galleriet herunder:

GALLERI: kronprinsesse Mary - 15 pletskud i blåt (Foto: BILLED-BLADET)